« назад

Gutex

ЗАЩИТА СРЕЩУ ЗИМНИ СТУДОВЕ

Заради ниската топлопроводимост на дървесните влакна ИДВП GUTEX са особено подходящи за защита от студове и горещини. ИДВП GUTEX предотвратява загубата на топлина и бързото изстиване на помещението.

Какви са предимствата на топлоизолацията

 • повишаване комфорта на обитаване чрез по-високи температури на стенните повърхности
 • подобряване климата в помещението
 • икономия на енергия и съответно намаляване разходите за отопление
 • защита на околната среда чрез значително намаляване отделянето на въглероден диоксид
 • увеличава се стойността на сградите (енергиен сертификат на нови и стари сгради)

Видове ИДВП:

 1. GUTEX Multiplex-top – еднослойна, с еднородна плътност по дебелина, обработена с парафин водоустойчива ИДВП за покривна обшивка, както и за вътрешни приложения.
 2. GUTEX Ultratherm – еднослойна, с еднородна плътност по дебелина, обработена с парафин, водоустойчива ИДВП за покривна обшивка, с високи топлоизолационни свойства. Подходяща за изграждане на нови покриви и ремонт.
 3. GUTEX Multitherm – еднослойна, с еднородна плътност по дебелина, обработена с парафин, влагоустойчива ИДВП. Използва се като външна обшивка на външни стени, под фасадни облицовки и покривни греди.
 4. GUTEX Thermosafe-homogen – универсална еднослойна, с еднородна плътност по дебелина ИДВП с отлични характеристики срещу летни горещини и зимни студове; Алтернативeн вариант е GUTEX Thermosafe – универсална многослойна, с еднородна плътност по дебелина ИДВП с отлични характеристики срещу летни горещини и зимни студове.
 5. GUTEX Thermofiber – топлоизолация от насипни дървесни влакна за запълване под налягане на хоризонтални и вертикални кухини и свободни пространства.
 6. GUTEX Thermoflex – гъвкава, еднослойна, с еднородна плътност по дебелина ИДВП за изолация между покривни греди и стени с рамкова конструкция.
 7. GUTEX Thermoflat – еднослойна, с еднородна плътност по дебелина ИДВП с висока устойчивост на натиск. Използват се при плоски бетонни, дървени и метални покриви.
 8. GUTEX Thermoinstal – еднослойна, с еднородна плътност по дебелина ИДВП с висока устойчивост на натиск за топлоизолация на инсталационни кухини, електрически и водопроводни линии.
 9. GUTEX Thermoroom – специална еднослойна, с еднородна плътност по дебелина ИДВП, предназначена за вътрешна изолация на външните стени при реконструкции.
 10. GUTEX Thermosafe-wd – еднослойна, с еднородна плътност по дебелина ИДВП, устойчива на натиск. Използват се за топлоизолация на всички подови и стенни конструкции.
 11. GUTEX Thermosafe-nf – еднослойна изолация, с еднородна плътност по дебелина ИДВП със свързващи летви от смърч, профилирани на нут и перо. Използват се като подконструкция при монтаж на дървени подови дъски и паркети, закрепвани с винтове.
 12. GUTEX Thermofloor – многостранно приложима ИДВП за изолация от ударни шумови въздействия. Подходяща за всички подови конструкции, включително мокри и сухи замазки.
 13. GUTEX Happy step – ИДВП осигурява солидна основа за висококачествени подови настилки, използва се като подложка под паркет и ламинат, може да се поставя върху бетон, замазка или дюшеме.
 14. GUTEX Thermowall(-gf / F90) – еднослойна, с еднородна плътност по дебелина ИДВП. Използва се като основа на мазилки – идеален избор при работа с екосъобразната топлоизолационна система Gutex.

« назад

Новини Консумативи и машини за дървообработващата промишленост
 

18.06.2018

Ultralight AG

Имаме удоволствието да представим на Вашето внимание фирма Ultralight AG, чийто представител за българския пазар с...

Прочети повече »